Mexico: staken na drugsmoord

Felipe Calderón, president van Mexico. Foto: Mexico.gob.mx


Van onze correspondent Francisco de Algo


MEXICO-STAD – Eerder legaliseerde Mexico al het privégebruik van drugs. Om te voorkomen dat de veel grotere groep gebruikers in de Verenigde Staten de beruchte Mexicaanse drugskartels alsnog in stand houdt, heeft de regering tegelijkertijd tot een tweede, hoogst ongebruikelijke stap besloten.


‘Wij dringen er bij ons buurland op aan ook zo snel mogelijk drugs te legaliseren en gereguleerd te verkopen’, legt minister van Drugszaken Alvaro Porro uit. ‘Sommige Amerikaanse staten zijn al ver gevorderd op softdrugsgebied. Maar een betaalbare, federale overheidsverkoop èn veel striktere wapenwetten zijn nodig om het brute geweld in ons land te stoppen. Tot die tijd roepen wij al onze landgenoten in de VS op om voor elke drugsdode in Mexico de volgende dag één uur lang te staken.’ In 2009 vielen in Mexico naar schatting 6500 drugsdoden. Vindt de oproep van de Mexicaanse regering navolging, dan zou dat neerkomen op ruim 270 dagen, ofwel negen maanden staken.

Evidence ratings for specific programs, such as gear up or upward bound, are also writemyessay4me.org/ included in an appendix to the guide

Both comments and pings are currently closed.


Peiling

Is dit de leukere volkskrant?

View Results

Laden ... Laden ...


The Yes Men Fix the World 20:00 / Nederland 1

Verder op tv vandaag
14:00 / Nederland 3 22:00 / RTL 7 19:50 / RTL 5 22:30 / Nederland 2
COLUMN